... mert víztisztításban otthon vagyunk.

 

Mitől hatékony és megbízható egy Aquaphor víztisztító? - AQUALEN

 

AQUALEN - az Aquaphor cég által kifejlesztett és szabadalmaztatott egyedi szűrőanyag, amely olyan hatékonyan és eredményesen alkalmazható a háztartási ivóvíztisztításban, hogy ezért minden Aquaphor termékben megtalálható. US Patent No 6,299,771.

 

Amit az AQUALEN-ről tudni kell:

  • Szennyeződéseket gyorsan és véglegesen eltávolítja
  • 100%-os szűrés - mert a víz nem tudja elkerülni a szűrőbetétekben lévő anyagot
  • Nehézfémek hatékony eltávolítása, lágy és kemény víz esetén is
  • Kimagasló anti-bakteriális hatás (az ezüstnek köszönhetően)

 

A háztartási ivóviztisztítás abban különbözik az ipari víztisztítástól, hogy az emberi szervezetre veszélyes szennyezőanyagokat viszonylag rövid idő alatt és kis méretű szűrőbetétek segítségével kell eltávolítani.

 

1. A szennyeződések végleges eltávolítás

A hagyományos víztisztítók alapvető összetevője az aktív szén. Az aktív szenes szűrőn keresztülhaladó víz kölcsönhatásba lép a szén szemcsékkel, így hagyja hátra a  nem kívánt szennyeződések egy részét. A szennyeződések részben mechanikus úton szűrődnek ki, részben pedig kémiai folyamaton keresztül kerülnek lekötésre. Az AQUAPHOR szűrők sem képeznek ez alól kivételt -egyrészt minőségi aktív szenet használnak-, amelyet kókusz pelyvából állítanak elő.

Azonban az Aquaphor víztisztítók az aktív szénen kívül tartalmaznak még egy szabadalmaztatott speciális ioncserélő anyagot - AQUALEN-, amely visszafordíthatatlanul leköti a szennyeződéseket, biztosítva így a készülékek biztonságos használatát. A csak aktív szenet tartalmazó víztisztítók szűrőbetétek élettartamuk lejárta -azaz 3-6 hónap- után visszaengedik a szennyeződéseket az ivóvízbe, amely következménye a szennyezett tisztított víz.

Az Aquaphor víztisztítók AQUALEN szűrőrétege azonban visszafordíthatatlan tisztítást végez, így egyes készülékeink szűrőbetéte biztonságosan használható akár egy évig is(azon termékek, amelyek kapacitása is indokolja az éves szűrőcserét pl. Aquaphor Modern, Aquaphor Crystal Solo, stb.)

Amikor pedig a szűrőbetét telítődik a kiszűrt káros anyagokkal illetve lejár az élettartama, onnantól nem tisztít tovább 100%-osan, de nem is szennyezi vissza a vizet az addig kiszűrt anyagokkal.

 

2. 100%-os csapvíz szűrés

A háztartási víztisztítóknak alapvetően 2 fő hibájuk van:

  • nem képesek igazán kis méretű szemcséket használni

A kis méretű szemcsék nagyobb találkozási felületet biztosítanak a megtisztítandó vízzel, így a kisebb méretű részecskék hatékonyabb tisztítást biztosítanak. Az AQUAPHOR szűrők komponensei jóval kisebb szemcsékből állnak mint az átlagos/hagyományos vízszűrők összetevői, továbbá négyszer gyorsabban kötik meg a szennyeződéseket.

Bal oldalán látható az Aquaphor szűrőkben használt összetevők elrendeződése. Jobb oldalon a hagyományos szűrők összetevőinek elrendeződése >>>


 

A “csatorna hatás": A szűrőbetétben lévő - a víztisztításért felelős szemcsék egymáshoz képest lazán helyezkednek el, azaz egymástól elmozdíthatóak. Ezért a szűrőn átfolyó víz a szemcséket eltávolítja egymástól, ezzel egy "csatornát" létrehozva, aminek segítségével könnyebben jut keresztül a betétben. Ennek köszönhetően a megtisztítandó víz jelentős része nem kerül kapcsolatba a tisztító felülettel.

Az AQUALEN azonban szövetszerűen átszövi a kis szemcsék rétegeit, ezáltal azok a helyükön maradnak az Aquaphor szűrőbetétekben. Ahogy a növények gyökerei a földben tartják a növényt és megelőzik az eróziót, úgy az AQUALEN szövetek megelőzik a “csatorna hatást”, lehetővé téve így a teljes átfolyó vízmennyiséggel való érintkezést, elérve így a víz 100%-ának megtisztítását.


csatorna hatás egy hagyományos szűrőben(balra) annak hiánya az Aquaphor szűrőben(jobbra).

 

Jelentős előnye az AQUALEN szövetnek, hogy egyenletes vízadagolást biztosít a szűrőpatronon keresztül. Ez az egyenletesség megnöveli a tisztító felületet, amely kapcsolatba kerül a vízzel. Az AQUAPHOR szűrőbetéteknek nincs olyan holttere, amely ne venne részt a szűrési eljárásban.

 


 

3. Nehézfémek eltávolítása

További (de nem elhanyagolható) előnye az AQUALEN szűrésnek az, hogy a legkisebb kolloid fém részecskéket is képes eltávolítani, olyan hatékonysággal, hogy segítségével az ivóvíz normától jobb minőséget kapunk. Az AQUALEN-nel átszőtt szemcsék közötti résméret átmérője  3-5-ször kisebb mint az emberi hajszál.

Az AQUALEN eredményesen eltávolítja egyes nehézfémek ionjait, amely ionok igen károsak ha bejutnak az elfogyasztott vízzel az emberi szervezetbe.

 

4. Anti-bakteriális hatás

 

Az Aquaphor szűrőbetétek hozzáadott ezüst tartalmának köszönhetően maradéktalanul elpusztítják az esetlegesen jelenlévő baktériumokat, gombákat, vírusokat. Ezek a mikroorganizmusok kétféle képpen kerülhetnek a vizünkbe: 1. alapból valami oknál fogva tartalmazhatja a csapviz. 2. egyes víztisztítókban a rendszer rossz felépítése miatt, azaz leggyakrabban a víztisztítóhoz tartozó tartályban baktérium telepek jönnek létre, ami veszélyezteti az ivóviz fogyaszthatóságát. Az Aquaphor víztisztítók nem használnak tartályt, és nem  tárolják a vizet, mivel a víz a fogyasztását megelőző pillanatban kapja a tisztítást. Így az friss és egészségesen tiszta.

Összegezve:

Az Aquaphor víztisztítók oly módon és olyan hatékonysággal végzik el a víz megtisztítását, hogy az ténylegesen egy minőségi tisztított vízzé válik a folyamat végére, így az AQUALEN-nel kombinált szűrő hosszú távon biztonságot és elégedettséget ad a készülék felhasználójának.