... mert víztisztításban otthon vagyunk.

Aquaphor Crystal ECO víztisztító

A csomag tartalma:
 • 1 db készülék
 • 3 db szűrőbetét
 • 1 db csaptelep
 • 3/8"-os T idom
 • szerelési kellékek

 • Garancia: 2 év
 • Gyártó: Aquaphor International
 • Készletinfó: Raktáron
 • Szállítási idő: 1-2 munkanap

A termék ára:
* Az ár tartalmazza az áfát
 • 59 900 Ft

A víztisztító készülék jellemzői

Fontos kiemelni, hogy ez egy ásványi anyag megtartó készülék, amely nem szűri ki a csapvíz eredeti ásványi anyag tartalmát. Ez azért fontos, mivel sok készülék kapható a piacon - ozmózis víztisztítók - amelyek népszerűsége ugyan egyre kisebb, de még mindig vannak akiket sikerül arról meggyőzni, hogy a vízben lévő ásványok nem fonosak. Ami természetesen nem igaz! Fontos, hiszen mindig benne volt vizeinkben és akár egy palackozott víz vásárlásakor is benne vannak.

Tartály nélküli készülék: Az Aquaphor Crystal víztisztító esetében nem kell perceket várni a tiszta vízre, mint pl. egy Ro ozmózis víztisztító esetében, ahol a „vízszűrés” kifejezetten lassan megy végbe, ezért a szűrt vizet tartályban tárolják. Érdekesség: Leggyakrabban a víztisztító tartály a felelős a víztisztító rendszerek elfertőződésért, ahol a víz a felhasználó gondatlanságából adódóan vagy attól függetlenül hosszasan is állhat, így abban az egészségre veszélyes „baktérium telepek” jöhetnek létre.

Az Aquaphor Crystal ECO átfogyós víztisztító berendezéshez nincs tartály, így a hálózati víz mindig adott pillanatban kapja a tisztítást. Ezen víztisztító tisztított vize mindig friss ezért a rendszer fertőzésmentes tud maradni. Érdekesség: A szűrőbetétek ezüsttel impregnáltak, amely további védelmet jelent a mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, gombák) ellen.

Az áramlási sebesség 2 – 2,5 liter tiszta víz percenként, ami igazán magas vízhozam. A magas átfolyási képesség garantálja, hogy bármikor rendelkezésre álljon elegendő tisztított ivóvíz.

Az Aquaphor szűrőbetét a következő anyagokat 96-100%-os hatékonysággal szűri:

 • üledék, mint a rozsda, homok, sár, pollen

 • klór, kloroform és más szerves klórvegyületek

 • fémek és nehézfémek (pl.: vas, ólom, higany, réz, alumínium)

 • petrolkémiai vegyületek

 • fenolok

 • a szűrőbetétben található ezüst elpusztítja az esetlegesen előforduló baktériumokat és vírusokat

A víztisztító beszerelése és csatlakoztatása

A víztisztító bekötése a hideg víz sarokszelepére történik, a sarokszelep méretének megfelelő csatlakozó készlet segítségével. A készülékhez egy 3/8"-os "T" csatlakozó van mellékelve. Ezért 3/8"-os hidegvíz sarokszelep esetén nincs szükség további alkatrészre.

A szűrőbetétek felépítése és jellemzői

A beépített (in line) szűrőbetétek tartós nagy nyomásnak is ellenálló szűrőházakban foglalnak helyet.

Szűrőcsere alkalmával a háza cseréljük le a bele épített szűrőbetéttel egyben.

8000 literes, magas hatékonyságú szűrőbetét kapacitás, amelyek egész élettartamuk során biztosítják a magas tisztaságú egészséges, szennyeződés mentes, kristálytiszta vizet.

A szűrőbetétek Aqualen-t is tartalmaznak, amely anyag az Aquaphor Corporation fejlesztése és lehetővé teszi a kitolt szűrőcserét, ami jelen készüléknél 2 évet jelent.

Könnyen, néhány perc alatt elvégezhető szűrőbetét csere az egybe épített Aquaphor szűrőbetéteknek köszönhetően. A Kristály szűrőbetétek „slim” kialakítása végett könnyebben elhelyezhetők a konyhapult alatt, mint a hagyományos 10”- os szűrőbetétek továbbá a bennük lévő szűrőréteg mennyisége is 10%- kal több.  

 

1. szűrőbetét találkozik elsőként a bejövő vízzel. A szűrőbetét belső pórusos, labirintus, hidrofób (vízzel nem keveredő) jellegű szerkezete csökkenti a klórtartalmat, a nehézfémek és szerves vegyületek mennyiségét. Továbbá kiszűri 5 mikronig az úgynevezett lebegő anyagokat, mint pl. rozsda, homok, iszap stb. A K1-03 szűrőbetét szerkezete –makro pórusos mátrix jellegű- kókuszhéj és granulált aktív szén kombinációja, aqualen ioncserélővel és mikrokristályos ezüsttel kiegészítve. Ennek köszönhetően teljesen elpusztítja a mikroorganizmusokat.

2. szűrőbetét a második fokozat, amely egyedi kombinációja por és rostszál tartalmú szorbenseknek, amelyek felelősek a további aktív klór tartalom, nehézfém tartalom megkötéséért. Továbbá 3 mikronig kiszűri a további lebegő szennyeződéseket. Ez a szűrőbetét további aqualen ioncserélőt és ezüstöt tartalmaz a gombák, vírusok, baktériumok elpusztítása érdekében.

3. szűrőbetét a harmadik és egyben utolsó szorpciós ivóvíz kezelő. Ez a szűrőbetét maximális hatékonyságának köszönhetően teljesen eltávolítja a klórt és az egészségre káros mikro szennyeződéseket. A maradék nehézfémeket és mikroorganizmusokat. Mikrokristályos ezüstöt és ioncserélőt tartalmaz. Valamint 0,8 mikronig eltávolítja a fix szennyeződéseket.

A tisztított vizet az Aquaphor Crystal ECO víztisztítóhoz tartozó tiszta vízcsapon keresztül nyerhetjük, amely kifogástalan tisztaságú és minőségű, egészséges ivóvíz.

Az Aquaphor Crystal ECO víztisztító fenntartási költsége igazán kedvező lehet a kimagasló szűrőbetét kapacitás ( 8000 liter) miatt. Továbbá az egyszerű szűrőcsere miatt - amit ön is könnyedén elvégezhet kb. 2 perc alatt - nem kell pénz kiadni, mint pl.: az Ro ozmózisos víztisztítók esetében fizetendő szerviz díj / szűrőbetét csere alkalmával.

Javasolt szűrőbetét csere: 18 hónap ill. 8000 liter víz megtisztítása után (amelyik előbb következik be)

Méretek (szélesség / mélység / magasság) 26 / 9 / 34 cm

 

Súly 3.00kg
Szélesség 26.00cm
Magasság 34.00cm
Mélység 9.00cm
Szűrőbetét jellemzői
Szűrőbetét szűrési kapacitása 8000 liter
Szűrőbetét élettartama 18 hónap