... mert víztisztításban otthon vagyunk.

 

Legyen a bőre őre!


Tudta ön, hogy a mindennapi arc és testápolás során egy átlagember kb. 8-10 féle terméket használ, melyeknek „köszönhetően” bőre több száz féle vegyi anyaggal kerül kapcsolatba?! Mivel a bőrrel érintkező anyagok 80%- felszívódik és szervezetünkbe kerül, ezért a megfelelő kozmetikumok kiválasztása szintén lényeges egészségünk szempontjából.

 

Manapság a vásárlók egyre inkább megnézik, hogy milyen összetevők alkotják az adott terméket és tudatosan megpróbálják elkerülni a köztudottan egészségkárosító anyagokat mint pl. a parabéneket, felületaktív anyagokat és  mesterségen alkotókat, SLS-t (sodium lauryl sulfate) SLES-t (sodium laureth sulfate). Termékeink alapanyagai szigorúan ellenőrzött bio gazdálkodásból származó olajok, illatanyagok és gyógynövények. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósító szert,  vegyi anyagot, kőolajszármazékot és génmanipulált organizmust. 


A  növényi alapanyagokból álló arc- és testápoló termékcsaládok, biosampon és biotusfürdő, arc és testápoló krémek kíméletes eljárással gyártott készítmény, amely gyengéd a bőrhöz és nem allergizál. Ezért nem csak a fokozottan érzékeny bőrűek, allergiások  számára, hanem babaápoló termékcsaládok formájában  kisbabák és gyermekek számára is különösen ajánlott. Használatuknak köszönhetően csökkenhet a meglévő allergiás,ekcémás tünetek száma, a fokozott bőrérzékenység is jelentősen mérséklődik. A biokozmetikum életre kelti a bőr természetes védekező és megújuló képességét, nem terhelik feleslegesen a szervezetet a káros összetevők felszívódása által.  

Mi a biokozmetikum?

A biokozmetikum fogalma igen egyszerü, de megértéséhez először tisztáznunk kell, hogy mi a natúrkozmetikum

A natúrkozmetikumok túlnyomó részt növényi esetleg állati eredetű (pl. méhviasz, lanolin) összetevőkből álló bőrápoló készítmények. A növényi olajok, zsírok és növényi kivonatok hatóanyagai a bőr természetes funkcióit segítik, a bennük lévő természetes bőr rokon anyagok a bőr hidrolipid filmjét egészítik ki, növelik védelmi funkcióját. A natúrkozmetikumok előnye, hogy nem tömítik el a pórusokat, segítik a bőr természetes megújulását és rugalmasságának megőrzését.

A natúrkozmetikumokban is lehetnek kémiai úton előállított anyagok, amelyek természetesen ártalmatlanok. Ezeket az anyagokat egyrészt költséghatékonysági elvek alapján állítják elő vegyi úton, hiszen kinyerésük a természetből aránytalanul sokba kerülhet. A vegyi anyagok egy másik része  halott állatokból kinyerhető anyagok helyett van pl.: cetil alkohol. Ezért natúrkozmetikumokban ezeknek az anyagoknak kizárólag a vegyi úton előállított változata lehet jelen.

Biokozmetikum az a natúrkozmetikum, melyben túlnyomó többségben ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagok találhatók.

Ellenőrzött biokozmetikumról pedig akkor beszélünk, ha a kozmetikum alapanyagait,  gyártását, csomagolását stb. saját kritériumrendszer szerint valamely ellenőrző szervezet bevizsgálta/jóváhagyta.

Ellenőrző szervek: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft, BDIH, Ecocert, NaTrue, Soil Association