... mert víztisztításban otthon vagyunk.

 

 

Ha egy ivóvíztisztító érdekel, ami nem százezrekbe kerül!

 

Persze legyen alkalmas arra, amire használni szeretnéd, különben hiába vásároltál. Nézd meg mire érdemes figyelni. "Attól hogy drága még nem biztos, hogy jó!" Az ivóvíztisztítók ára elég eltérő, 10.000Ft-tól egészen 300.000Ft-ig.

 

Mi befolyásolja leginkább az árat?

Az ivóvíztisztító készülék minősége, amiből és ahogyan gyártották azt.

Az ivóvíztisztítás jellege, amelyet alkalmaz a készülék.

Az értékesítési rendszer, amelyben hozzá lehet jutni.


1. Ivóvíztisztítás folyamata /jellege:

Két főbb eljárás létezik, az ozmózisos víztisztítás és az ivóvíztisztítás aktív szén segítségével.
Az ozmózis ivóvíztisztító eljárást a sós víz megtisztítására találták ki, de sokan használják Európában is háztartási körülmények között. A folyamat  jellemzője, hogy mindent kiszűr a vízből, a tisztított víz mentes lesz minden káros anyagtól, de ugyanakkor a szervezet számára megszokott ásványi anyagok is eltűnnek az ivóvizünkből. Van, aki szerint ez nem gond, sokak azonban szeretik az ásványvíz jellegű tisztított vizeket és hasznosnak tartják a kalcium, nátrium tartalmat. Az ozmózis ivóvíztisztító jelentős hátránya a magas fenntartási költség, amely a cserélendő szűrőbetétek árából adódik (egy ozmózis membrán ára kb. 12.000-15.000Ft). Éves szinten 16.000-20.000Ft körül kell költeni egy ilyen készülékre, amely sokszor hozzáértő embert igényel a szűrő betétek komplikált cseréje miatt.

Az ivóvíztisztítás aktív szénnel egy igen gyakori és közkedvelt megoldás, amikor a klór, nehézfékek és sok más káros anyag eltávolítása a cél a csapvízből. Mivel az aktív szenes vízszűrők szűrőbetéte megkötik az oldott szerves anyagokat ezért remek táplálékul szolgálnak a baktériumok számára. Ezért gyakran 4-5 havonta érdemes új betétet venni a készülékbe, ugyanis az élettartam lejárta után a megkötött káros anyagokat visszakerülnek az ivóvizünkbe a szűrőbetétből.  A legjobb megoldás, ha ezüsttel kombinált szűrőt veszünk, így a vírusok. baktériumok nem szaporodnak el a készülékben. Továbbá léteznek már az aktív szénnél fejlettebb hasonló elven funkcionáló anyagok, amelyet sikerrel használnak az ivóvíztisztítás területén. Ezek a technológiák meghagyják a csapvíz eredeti ásványi anyag tartalmát, de kiszűrik a tényleges kockázatot jelentő káros anyagokat.

 

2. Készülék minősége:

Ha már tudjuk honnan nem érdemes ivóvíztisztító berendezést vásárolni (lásd érékesítési rendszer) akkor mérjük fel, mennyit tudunk költeni az egészséges tiszta ivóvizünkre. A 10.000Ft-os kategória sokaknak elérhető, de vajon az elégedettség is megérkezik-e otthonunkba a készülékkel vagy inkább félretesszük egy polcra és bosszankodunk. Az ivóvíztisztító berendezés ára ugyanis nem csak az adott készülék minőségére utalhat, hanem a tisztított ivóvíz minőségére is amelyet inni fogunk. És már régen megtanultuk, hogy akkor a drága valami: ha nem használjuk.

 

3. Értékesítési rendszer:

Sajnos az ivóvíztisztítók is sokféle értékesítési rendszerben vehetők meg, nem vitás az értékesítési hálózatok (direkt marketing) adnak el a legmagasabb áron. ilyenkor a vásárló valójában az ügynökök jutalékát fizeti ki.. Így az ár két-háromszorosa is lehet a normál piaci árnak. A magas jutalékrendszerhez nagy árrés szükséges, amely rendszerint gyenge minőségű olcsó beszerzésű termékekkel fedezhető. Az üzlethelyiségben történő vásárlásnak van leginkább hagyománya, de nem sok hely van ahol ivóvíztisztítót lehet kapni, ezért sokszor marad a webshop / webáruház, amelyeknek alacsonya a fenntartási költsége, így olykor a legolcsóbbak.

 

Összesítve:

Ha a normál piaci árat akarod megfizetni, nézd meg honnan, kitől fogsz ivóvíztisztítót vásárolni. Ne a legolcsóbb ivóvíztisztítót válaszd, mert az lehet, hogy csak annak lesz jó, akitől megveszed. Ne akard túl komplikálni az ivóvíztisztítást, válassz aktív szenes vagy hasonló szűrési eljárást, ami a magyarországi ivóvíz körülményekre optimális megoldás.

Tekintsd meg minőségi víztisztító termékeinket.