... mert víztisztításban otthon vagyunk.

 

Mi a KDF víztisztítás?

A KDF szó az angol Kinetic Degradation Fluxion [Kinetikai (mozgási) degradációs (lebontás, szétbontás kémiában) folyamat] rövidítése. Ez a víztisztításban használt KDF egy nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, melynek működése azon a kémiai folyamaton alapszik, amit redox (redukció-oxidáció) folyamatnak nevezünk. Kémiai értelemben az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. A KDF víztisztító formula segítségével a klórt és a nehézfémeket távolítják el a vízből. A KDF víztisztító réteg úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, ill. kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, és így a szűrőben visszamaradó elemi fématomokat hoz létre. A KDF víztisztító eljárás enyhén antibakteriális, alga- és gombaölő hatású és csökkenti az oly sok problémát okozó vízkőlerakódást. A KDF víztisztító eljárás a baktériumok, algák, gombák elszaporodását a redox folyamat hatására keletkező elektrolit segítségével akadályozza meg, amely a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt.

 

A KDF felhasználási területei

A KDF víztisztító formulát ipari környezetben a vizek előkezelésére használják, elsődleges víztisztítási eljárásként is, illetve szennyvizek tisztítására is alkalmazzák. Általában szénszűrő helyettesítésére vagy annak kiegészítéseként használják. A KDF víztisztítási formula meghosszabbítja a szénszűrők élettartamát és növeli azok hatékonyságát. Segítségével a víztisztítók nagyobb biztonsággal tudnak tiszta ivóvizet garantálni.

Magasabb hőmérsékletű víz esetén is hatékonyan működik a KDF, ezért a ma ismert legtökéletesebb módja a zuhanyvíz és fürdővíz szűrésének. A KDF technológia a zuhanyszűrőkbe építve mára már elterjedt a háztartásokban, eleginkább Amerikában, Nyugat-Európában és a Távol-Keleten, mivel magasabb hőmérsékletű és gyorsabb átfolyású víz esetén is hatékonyan működik.

A KDF vízszűrő hosszútávon képes eltávolítani a vízből a klórt, megkímélve ezzel bőrünket és szervezetünket az egy életen át tartó "klórfogyasztástól". A KDF zuhanyszűrő továbbá megszünteti a víz kellemetlen szagát és mellékízét, gátolja a vízkő képződését.

A KDF víztisztító technológia négy világszervezet tanúsítványát is megszerezte (ISO, NSF, WQA, EPA). 1991-ben az Amerikai Környezetvédő Hivatal (EPA) "baktériumírtó készüléknek" nevezte el a KDF víztisztító formulát, mivel felismerte, hogy szénszűrővel párosítva megöli a baktériumokat. Irány a KDF zuhanyszűrők >>>