... mert víztisztításban otthon vagyunk.

 

A lúgos víz  

A víz ph értéke (pl. csapvíz) alapvetően 7-es körüli érték, amit semlegesnek nevezünk. A kb 9-9,5-ös értéktől szokás a vizet lúgos víznek nevezni, ami kifejezetten előnyös lehet a belső vízfogyasztás során. Míg a 7-es érték alattit savas víznek nevezik, ami a bőrünk egészségesen, fiatalon tartásában lehet előnyös.

Az (ionizált) lúgos vízzel kapcsolatban már kb. fél évszázada folynak ennek ellenére hazánkban még gyerekcipőben jár annak ismertsége és elismertsége. A lúgos vízzel világszerte folytatott kutatások sok helyen azonban már ismertek és elismertek, jelentősen pozitív élettani hatásokról számoltak be.

Elsősorban az emberi szervezetben felgyülemlett savas bomlástermékek lebontását bizonyították vele kapcsolatban.  Az ionizált lúgos víznek köszönhetően a méregtelenítés folyamata beindul és leegyszerűsödik, a méreganyagok jelentősen könnyebben távoznak az izzadás folyamatával és a vizelettel.

 

Hogyan „készül” az ionizált lúgos víz  

Az ionizált lúgos víz az elektrolízis folyamata során jön létre. Az elektrolízis során készült víz  oxigéntartalma a többszöröse a hálózati vízének, aminek köszönhetően jóval hasznosabb a szervezet számára.

A megemelkedett oxigén tartalom elősegíti a lúgosítás folyamatát, megkönnyíti a salakanyagok kiválasztását. Az elektrolízis során létrejövő lúgos víz molekuláiban a negatív töltések túlsúlyban vannak, amelynek köszönhetően antidioxáns (oxidációt késleltető, ill. gátló, tehát lassítja a sejtek, így az emberi szervezet öregedését) hatású valamint segíti a szervezet lúgosítását. A hálózati vízben és az ásványvizekben rendszerint a pozitív töltetű molekulák vannak többségben.

Az ionizált lúgos víz fogyasztása napi szinten ajánlott, kb. 2 liter erejéig. A lúgos víz „kúra” pozitív eredménye a szervezet állapotától függően jelentkezhet már 1 hónap után, persze az eredmények eltérőek lehetnek mind időben mint a változás mértékének tekintetében. A lúgos víz ivása a megfelelő étrendre való átállással kombinálva a szervezet elsavasodását okozó méreganyagok/mellékterméke” eltávolíthatóak testünkből. További segítség lehet a stresszhelyzetek csökkentése/minimalizálása és a rendszeres testmozgás. (ami talán a legfontosabb, legyen az akár egy könnyű séta napi szinten)

 

A vízben a H2O molekulák egymáshoz tapadnak, ezt az egymáshoz kapcsolódást klaszternek nevezzük. A hagyományos vízben a 10 -18db vízmolekula alkot klasztert, ami általában nagy ahhoz, hogy közvetlenül jusson be a sejtekbe.
A lúgos víz hexagonális klaszterrel rendelkezik, amely 6db vízmolekulából áll. Az alacsonyabb darabszámú szerkezetnek köszönhetően könnyebben juthat be az oldott anyag a test sejtjeibe, mint a hagyományos csapvíz és ásványvizek esetében.
A lúgos víz sokkal magasabb mértékben hidratálja az emberi szervezetet, mint a hagyományos víz, könnyebben jut a sejtekbe, hamarabb szívódik fel, ezért jobban hasznosul. Ennek köszönhetően javul a szervezet hidratáltsága, és fokozódik az anyagcsere.

 

 Az ionizált lúgos víz pozitív hatásai a szervezetre

Lassíthatja az öregedést, antidioxáns hatású és közömbösítheti a  szabadgyököket

Segítségével elkerülhetőek a vérnyomásproblémák,diabétesz,veseelégtelenség

Tisztítja a beleket, megszünteti a székrekedést, az emésztési problémákat

Visszaállíthatja az élő szervezetben az optimális sav-bázis egyensúlyt

 Erősíti, élénkíti az immunrendszert, enyhiti a stressz tüneteit

Csökkenti a fejfájás, bőrbetegségek és az asztma tüneteit

Méregtelenít,candida diéta során is kedvező hatású

Cukorbetegeknél csökkenti a vércukor szintet

Csökkenti a véralkohol szintet

 

Van azonban néhány eset, amikor nem javasolt az ionizált lugos víz fogyasztása. Nem ajánlott pl. lúgos vízet inni a kalcium labilitású gyógyszerek beszedésekor(A gyógyszer bevétele utái órában nem javasolt inni) A magas vérnyomás elleni szerek hatását semlegesíti, ezért azok szedése esetén sem javasolt fogyasztani.

 

 A lúgos víz kiválóan alkamas ivásra és főzéshet egyaránt. Az ionizálz lúgos víz legegyszerűbben és a leggazdaságosabban egy konyhai lúgosító készülék segítségével fogyasztható, amelynek segítségével mindig elérhetővé válik a kívánt ph értékű víz a saját otthonunkban. A lúgosítók rendszerint előszűrik a csapvizet egy kombinált aktív szén szűrőbetét segítségével (hasonló mint a hagyományos víztisztítóknál használt) ezért minden esetben egy klórmentes tisztított víz az ami átmegy a lúgosítás folyamatán. Tekintse meg a lúgosító készülékeket >>>