... mert víztisztításban otthon vagyunk.

Természetes, vegyszermentes környezet az ön otthonában is!

 

 

Az Ökotermékek természetes alapanyagokból készült, mindenféle adalékoktól és mesterséges tenzidektől mentes készítmények, amelyek nem károsítják a környezetünket, valamint nem irritálják bőrünket így az allergiás reakciók esélye minimális!

Az Ökotermékek rend szerint ökológiailag és biológiailag lebomlanak , nincs károsító hatásuk. Nem mindegy, hogy a mindennapok folyamán milyen szappant, tusfürdőt, kozmetikumokat, mosó- és tisztítószereket használunk. Sokszor nem is sejtjük, hogy az időnként fellépő bőrszárazság és irritáció, állandó viszketés és ekcéma pontosan azoknak a kifejezetten hatékony de ugyanakkor káros vegyszer és klór alapú mosó- és takarítószereknek köszönhető, melyektől a tisztaságot várjuk.Az ökotermékek segítségével megszabadulhatunk ezen ártalmaktól.

Ökotermékek mallőzésével tovább növeljük környezetünk szennyezettségét és a visszaható allergiás reakciók kialakulásának veszélyét. Az Ökotermékek használatával mindezen kellemetlenségek csökkenthetők, elkerülhetőek. Továbbá a környezetvédelem  -ből is kivehetjük így részünket, megőrizve azt a következő generációk számára.  

 Mosódió


Az egyik  legnépszerűbb és leginkább felhasználó- és környezetbarát "mosószer" a mosódió.
Az indiai mosódió a sapindus mucorossi termése, mely a szappanfafélék családjába tartozik. Ezek a trópusi és szubtrópusi növények a bennük található saponin-nak köszönhetik nevüket.
A saponin vízzel érintkezve habzani kezd, és úgy hat, mint a szappan. Ez az ökotermék jelentős mosóerővel rendelkező anyag nagy koncentációban  és kiváló minőségben található meg a szappanfa termésének héjában. A fa természetes élőhelye Dél-India, ahol évszázadok óta termesztik és használják termését.
 

A saponin zsíroldó hatásának köszönhetően eltávolítja a szennyeződést a textíliából, anélkül, hogy a színek veszítenének élénkségükből, vagy hogy kárt tenne az anyag szerkezetében. Ez az ökotermék nem tartalmaz agresszív foszfátokat és tensid-eket, vagyis olyan anyagokat, melyek szennyezik környezetünket, és melyek az allergiásoknál és különféle bőrbetegségekben szenvedőknél bőrirritációt okozhatnak.
Használata elsősorban az általános, mindennapi szennyeződések eltávolítására alkalmas. Fehérítő hatása nincs ezért fehér mosás alkalmával kiegészíthető öko fehérítő porral vagy mosószódával. Illatanyag mentes ezért igény esetén természetes illóolajat lehet alkalmazni a mosás folyamán. Kifejezetten környezetbarát, ökológiailag lebomló termék.

 
Mosószóda

  A mosószóda mint ökotermék (nátrium-karbonát) általános vízlágyító-, mosó-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. Igen kis mennyiség is elegendő belőle. Környezetkímélo, mert olyan körfolyamatban állítják elo, amelynek nincs káros mellékterméke.Könnyen lebomlik, foszfátmentes.
A mosószóda környezet kíméletességi szempontból a második helyen áll a mosódió után az ökotermékek sorában. Használható önállóan, gépi ill. kézi mosáshoz egyaránt vagy a megszokott öko mosóporokkal keverve, így azokból kevesebb kell. Vízlágyító, zsíroldó és tisztító hatása már viszonylag kis mennyiség esetén is jelentős. A mosószódát mosogatáshoz és általános tisztítószerként is használhatjuk. Mosás alkalmával a mosószódát használhatjuk mosódióval keverve is. Ezt főképp fehér ruhák esetén ajánlott.