TEL.: 06-20-2578803

 
0 termék - 0 Ft Kassza
Ügyfélszolgálat
06 20/257/8803
Vásárlói vélemények
„Nagyon örülök, hogy valamivel több pénzt fektettünk a víztisztító berendezés vásárlásába. Egy Aquaphor Crystalt vettünk.  A beszerelése igazán egyszerű volt és hulladék víz sem keletkezik, mint az ozmózisos berendezéseknél. A két évente szükséges betétcsere miatt pedig kedvező a fenntartási költsége” Üdvözlettel:
Novák E.
„Kedves agriaaqua webáruház! Köszönöm a segítséget az ivóvíztisztító választásban. Az ajánlott darab maximálisan bevált, nagyon praktikus a családunknak. Mióta a tisztított vizet isszuk és abból is főzünk még a közérzetünk is jobb.
S. Béla - Makó
"Sokat gondolkodott a család, hogy melyik víztisztító készülék lehetne a megfelelő választás. Az egyszerű használat és kedvező ár miatt az Aquaphor Modern csapra szerelhető víztisztító készülék mellett döntöttünk. A tisztított víz íze finom, így a készülék vásárlása óta  a gyerekek is isszák a tiszta csapvizet. Természetesen főzésre is a tisztított vizet használom, amit ásványvízzel nem szívesen tettem.”
Farkas család - Kecskemét
„Az általam vásárolt berendezés nagyon hasznos tagja a családnak. Naponta sokszor használjuk és mostanra igazán nélkülözhetetlenné vált számunkra.”
Jakab B. - Budapest
"Az ivóvíztisztító, amelyet vásároltam maximálisa bevállt. Az ára kedvező volt, a víz minősége kiváló, az ize igen finom. Örülök az elhatározásunknak, mivel az egész család szívesen használja és fogyasztja a klórmentes vizet."
Sz. András - Pécs
„Az Aquaphor víztisztító berendezés, amit rendeltem, olyan finom tiszta vizet készít, ami magáért beszél és mivel az ásványi anyagokat is megtartja, így szerintem ésszerű döntés volt.”
M. Lajos - Eger

 

A vízkő

A Hálózati vízben mészkő található oldott formában, ami rendszerint vízkő formájában jelentkezik/rakódik le látható helyeken -a csaptelepek végén, a fürdőszoba csempéin- , valamint nem látható helyeken is – háztartási gépekben, a lakásban futó vízvezetékekben, bojlerben- .A vízkő tehát nem csak esztétikai szempontból kedvezőtlen, hanem jelentős élettartam csökkenést okozhat a fűtési rendszer, mosógép stb. tekintetében.
Érdekesség. Mind a bojler fűtőszálára mind a csővezetékre rakódott vízkőlerakódás energiaveszteséget eredményez, mivel a lerakódott vízkő elnyeli a hőt, így ugyanazon vízhőfok eléréséhez pl.a kívánt szobahőmérséklet eléréséhez jelentősen több energia (azaz pénz) szükséges.

3-4 mm-es vízkőlerakódás  kb. 15-20%-kal több energiafelhasználást igényel, ami a növekvő energiaárak mellett igen komoly plusz költségekkel jár.
A vízkőlerakódás egyenlőtlen felületet eredményez, aminek köszönhetően a vírusok, baktériumok is könnyebben meg tudnak telepedni.
A víz keménységének mértékegysége °nk (német keménység). A víz keménységét alapvetően a már említett mészkő adja. A vízkő egy közepes vízkeménység (17°nk) mellett is igen nagy energiaveszteséget és hosszútávon anyagi kárt okozhat.

 

 Megoldások vízkőmentesítésre 

Vízkőmentesítés vegyszerekkel

A leghagyományosabb vízkőmentesítő módszer, ami egyben a leginkább környezetromboló is egyben a vegyszeres úton történő vízkőmentesítés. Ezzel a módszerrel újra meg újra „meg kell küzdenünk” az adott felületen képződött vízkővel, ami egy bojler estében nem is olyan egyszerű, a csővezeték esetében pedig lássuk be majdnem lehetetlen.

 

Vízkőmentesítés vízlágyító berendezéssel

A legköltségesebb vízkőmentesítő eljárás vízlágyító berendezéssel valósítható meg. Azok a vízlágyító készülékek, amelyeket érdemes megvenni kb. 300.000Ft-nál kezdődnek és a fenntartási költségük is több ezer forint lehet havi szinten (regeneráló só költsége). Ebben az esetben a kezelt víz kémiai úton „tisztul” meg az ioncserélő gyantának köszönhetően, ezért ezt a vizet nem javasolják belső fogyasztásra, inkább csak a háztartási gépeknek kedvező. A vízlágyító berendezésnek köszönhetően a vízben lévő hasznos ásványi anyagok is eltávoznak

Vízkőmentesítés mágnessel

A legolcsóbb és talán a legbarátságosabb megoldás a mágneses vízkőmentesítés. Ebben az esetben egy mágnes (vagy mágnes pár) segítségével történik a vízkőmentesítés. A vízkőmentesítő mágneseket rendszerint a bejövő vízvezeték elejére a vízóra környékére célszerű egyszerűen felcsatolni. A vízkőmentesítő mágnes nem igényel karbantartást, élettartama rendszerint igen hosszú és környezetbarát megoldás.
A mágneses vízkőmentesítés egy olyan eljárás, ami nem vonják ki az ivóvízből a természetes ásványi anyagokat, de jelentősen csökkenti annak keménységét, így a lerakódásokat. Egyszerűen alkalmazható háztartásokban, ipari létesítményekben (távfűtéses és hűtőrendszereknél).

Hogyan működik a mágneses vízkőmentesítés 

A vízkőmentesítő mágnesek polarizálják és ionizálják a csővezetéken átáramló vizet és a benne lévő oldott ásványi anyagokat. Ennek hatására a kalcit (vízkő, CaCO3) helyett vele azonos vegyjelű, de eltérő kristályszerkezetű aragonit képződik, amely már nem képes lerakódni, így nem képződik újra és nem gyarapodik a vízkőlerakódás. Idővel a már meglévő vízkő is eltávolodik.

 SLOGAN