... mert víztisztításban otthon vagyunk.

 

Miért fontos a tiszta ivóvíz? - Víztisztító berendezés

Az emberi szervezet fő alkotóeleme a víz. Az újszülöttek testének 75-80%-a, míg a felnőtt emberi test 60-70 %-a víz. Ezért különösen fontos a szervezetünk számára, hogy naponta legalább 2 liter (testtömegtől függően) folyadékot, lehetőleg tiszta vizet fogyasszunk. Az ember ivóvíz nélkül csak néhány napig képes életben maradni, A tiszta, káros anyag mentes ivóvíz pótlása sokkal fontosabb, mint gondolnánk. Az ivóvíz az egyetlen, semmivel sem  helyettesíthető alapvető élelmiszer. A mai ember azonban kevés és rossz minőségű folyadékot fogyaszt, ami rendszerint nem víz.

Így többségünk napi szinten küzd a feltehetően vízhiányos (dehidratált) állapotának köszönhető kellemetlenségekkel mint például  a  fáradékonyság, vérnyomás zavar, fejfájás, bőr- és szemszárazság. Csökkenő fizikai és szellemi teljesítő képesség. Pedig a megoldás olykor igen egyszerű. Hozzávetőleg 2-3   liter tiszta vízre van szüksége egy felnőtt embernek, ami ha igazán tiszta ( tisztított víz ), finom víz, akkor higgyük el, nem is olyan nagy feladat elfogyasztani.

Sokunk előszeretettel fogyaszt különböző édesített italokat. A legtöbb üdítőként forgalmazott szénsavas ital azonban foszforsavat tartalmaz, ami erősen savasíthatja a szervezetet, ráadásul magas lehet a cukortartalmuk is, sok bennük a mesterséges színezék, aroma, és vizet vonhatnak el a szervezettől ahelyett, hogy a szomjat oltanák.

 

Mennyire jó az ásványvíz?

Az utóbbi évtized legnépszerűbb itala az ásványvíz, amelyből több milliárd litert palackoznak évente. Hozzávetőleg ugyanennyi db üres flakonnal szennyezve környezetünket, amely flakonoknak az újrahasznosítása csak részben megoldott, jelentős része úszó műanyag szigetként végzi. Az évtizedes reklámhadjáratnak köszönhetően az emberek az egészséges élet alapjaként tekintenek az ásványi anyag tartalmú palackozott vizekre. A legújabb kutatások szerint azonban szervezetünk inkább a szerves ásványi anyagokat tudja felhasználni, amelyeket a táplálkozás során tudunk bevinni a növényi és állati eredetű élelmiszerekből. Sejtjeink leginkább ezeket a szerves anyagokat tudják beépíteni és hasznosítani.

Az ásványvizekben található szervetlen ásványi anyagokat sejtjeink feltehetően nem tudják beépíteni, ezért akár lerakódásokat is okozhatnak így fogyasztásuk egészségre gyakorolt hatása egyesek szerint megkérdőjelezhető:

"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia." Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa

 

Alacsony ásványi anyag tartalmú, igazán tiszta ivóvíz?

Testünk számára a megfelelő folyadék az alacsony ásványi anyag tartalmú tisztított víz lehet, amely alacsony oldott anyag tartalmánál fogva segíti a szervezet méregtelenítését és a kiválasztást. Az RO víztisztító technológia napjainkban a legalkalmasabb az ilyen jellegű tisztított viz / szűrt víz előállítására, amely már több mint fél évszázados eljárás. A hegyi források és gleccserek vizeinek is alacsony az ásványi anyag tartalma. Az Egyesült Államokban az egyik piacvezető üdítőital gyártó palackozva forgalmaz ozmózis RO vizet. Az USA-ban és szerte a világban több millió ember él hosszú idő óta olyan városokban, ahol alacsony ásványi anyag tartalmú ivóvizet fogyasztanak mind vezetékes víz, mind palackozott RO víz formájában. Hazánkban egyenlőre még némileg vitatott a közel desztillált víz tisztaságú fordított ozmózis segítségével nyert alacsony ásványi anyag tartalmú tisztított víz fogyasztásának hasznossága de egyre több érv szól mellette, mint ellene.

"Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz." American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat)

A boltokban vásárolható, különböző ásványi anyag összetételű és minőségű palackozott termékektől egyenes út vezet az otthoni, háztartási víztisztítás keretei között megtisztított - bármikor elérhető - tisztított víz iránt, akár energetizált víz formájában is létezik. Ezen tisztított vizeket kiválóan lehet használni nem csak ivásra de  főzés, tea, kávé készítésére is, használatukkal ételein, italaink ízminősége is emelkedik.

A fordított ozmózis és a különböző ivóvíztisztítási eljárásoknak köszönhetően a tisztított víz mentes lesz a lehetséges káros anyagtól mint pl.: klór és származékai, lebegő anyagok ( rozsda, homok, sóder ), vegyszermaradvány valamint íz és szagrontó összetevők.

Mindemellett érdekes, hogy hazánkban is az igazán magas (2000 – 4000 mg/l) ásványi anyag tartalmú vizeket kizárólag kis mennyiségben fogyasztva, rendszerint csak orvosi javallatra, alkalomszerűen célszerű fogyasztani. Mi lehet ennek az oka?

"A béltraktusban lévő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz keménysége (az oldott ásványok jelenléte) a felelős. Ezek (a szilárd ásványi részecskék) a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét." Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola)

 

Víztisztítás egyszerűen

Azonban ha valaki ennek ellenére idegenkedik az ozmózis víz fogyasztásától, de cipekedés nélkül, kényelmesen, otthon, ivásra és főzésre is szeretne egy klórmentes ásványvíz jellegű tiszta csapvizet fogyasztani, azoknak a legmegfelelőbb víztisztítási megoldás az egyszerűbb, aktívszén vagy aktívszén jellegű szűrőbetétet tartalmazó csapra szerelhető víztisztító vagy átfolyós pult alá szerelhető víztisztító valamelyike lehet a jó választás (ajánlott az ezüst tartalmú szűrőbetét) amely megoldást minden termék alkalmazza az Aquaphor víztisztító termékcsaládból.

 

Érdekesség

A perui indiánok például olyan gleccservizet isznak, melyben mindössze 1-2 mg/l az ásványi anyag tartalom. Ennek ellenére a desztillált víz ivásának tulajdonított egyetlen tünetet sem produkálják.

A hagyományos értelembe vett esővíz (tegyük fel nem telített méreganyagokkal vagy éppen savas) ami desztillált jellegű víznek minősülhet, hosszú idők óta javallott a talmudot követő zsidók számára, akik nem igen szenvedtek semmilyen mellékhatást az idők során.

Manapság igen népszerű „iparággá” nőtte ki magát a lúgos víz - lúgosítás, leginkább a táplálkozási szokásaink és a stresszes életmód savasító hatásának ellensúlyozására. A víznek azonban nem a lúgosítás az elsődleges szerepe, de ha megoldást szeretne találni a szervezete savasságának csökkentésére, oldalunkon találhat lehetséges megoldást a lúgos víz fogyasztására, lúgosításra.

A tiszta csapvíz tekintetében pedig, ha ön is célszerűnek látja, hogy otthonában foglaljon helyet egy víztisztító berendezés - legyen az aktív szenes víztisztító vagy ozmózis víztisztító-, amely minőségi, tisztított víz / szűrt víz formájában szolgálja családját nézze meg a lehetséges megoldást?!

Eger (Heves megye) valamint webáruház formájában az ország egész területén